Praktisk info

Innan resa till Vitryssland.

Visum. Ett giltigt visum krävs för inresa i Belarus med motorcykel. Det finns ett flertal aktörer på den svenska marknaden som hjälper till vid visumansökan. Hör av dig till mig innan för mer info!

Försäkring. Både resenären och fordonet ska vara försäkrat vid inresa till Belarus . Hemförsäkringen skall bifogas vid visumansökan och fordonet ska ha ett s.k. Grönt Kort som beställs kostnadsfritt av ditt försäkringsbolag. 

Körkort. A-kort är en självklarhet om man ska köra hoj i Belarus. Ett s.k. internationellt körkort är bra att ha men inget krav. 

Resväg. Det enklaste sättet att nå Belarus är genom Baltikum. Exempelvis har DFDS Seaways dagliga avgångar mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen.

Boende. Bra hotell är något av smolken i bägaren i Belarus, i synnerhet utanför storstäderna. Det finns dock ett väldigt stort antal privata faciliteter av B&B-typ som ofta inkluderar även övrig mat. Vill man komma nära naturen är camping med tält tillåten i stort sett överallt, utom på inhägnad privat mark.

Trafiken. Trafiken är en smula hetsigare än i Sverige. Även om vägstandarden är god kan oväntade hinder som bristfällig markering, föremål på körbanan, dåligt uppmärkta vägarbeten, etc. förekomma. Motorcyklar kan vara ett ovant inslag ute på landsbygden och det gäller att ha koll på medtrafikanterna. 

Säkerhet. Risken att råka ut för våldsbrott är liten. Stölder och bedrägerier förekommer. Precis som vid vistelse i många andra europeiska länder gäller sund förnuft. 

Hör av dig för ytterligare information!